Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 temperatura jest za wysoka xD Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
@NDRZEj
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 20 Maj 2007
Skąd: nibylandia

Steam ID: dzuj
Xfire: bebe
PostWysłany: Sob Sty 19, 2008 21:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Od jakiegoś czasu mam denerwujący mnie problem gdy np. gram w TF2 to po jakimś czasie(róznie to bywa) wyskakuje info, że temperatura jest za wysoka i gra mi wychodzi do winda i tak co chwile od 1h mam GM10 i chciałem sie pobawić i to samo i tak we wszystkich grach SOURCE a najlepsze jest to, że gram nadal(i tak to wyskakuje) i nic sie nie dzieje komputer działa dobrze xD ktoś coś poradzi bo to mnie denerwóje xD

_________________
Image

電腦組裝,家庭影院愛好者的最多選擇
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Monny
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Gru 2007
Skąd: prawdopodobnie Kraków



PostWysłany: Sob Sty 19, 2008 22:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A mi sie karta sfajczyla od Team Fortressa xD Gralem grałem i bylo dobrze a teraz jak wlaczam to artefakty na caly ekran i samoistny reset.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
@NDRZEj
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 20 Maj 2007
Skąd: nibylandia

Steam ID: dzuj
Xfire: bebe
PostWysłany: Sob Sty 19, 2008 22:37 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

no dobra ale ja mam nową i wcześniej tego nie było xD teraz cos wyskakoje a tak czy siak mam zmniejszoną wydajność a gra bardzo ładnie chodzi wiec niewiem co jest

_________________
Image

電腦組裝,家庭影院愛好者的最多選擇
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
kamiiru
Tsundere Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: DG



PostWysłany: Sob Sty 19, 2008 22:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A w innach grach też tak jest? Może wiatraczek w karcie się nie kręci albo poprostu masz tak wciśniętego kompa że rzeczywiście temperatura w środku jest wysoka ;]
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Monny
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Gru 2007
Skąd: prawdopodobnie Kraków



PostWysłany: Sob Sty 19, 2008 22:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A skad to wyskakuje ? Jaki program ?

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
@NDRZEj
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 20 Maj 2007
Skąd: nibylandia

Steam ID: dzuj
Xfire: bebe
PostWysłany: Sob Sty 19, 2008 23:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

właśnie niewiem czemu tak jest i jbc. mam P4 3,2GHz i nową grafike GF 7800 GS 512MB i zasilacz tracer400W(wiem, że zły zasilacz ale po zmniejszeniu wydajności kart jest ok)
wiatraczek się kręci i mam tak w grach z lepszą grafą czyli jak np. HL2 itd czy NFS MW
i patrzyłem przedchwilą temperature jest 93C i jest 1 krecha za zielonym tylko to chyba powinno być ok ale nie jest xD
hmm a może jeszcze troszke zmniejszyć wydajność?

_________________
Image

電腦組裝,家庭影院愛好者的最多選擇
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Monny
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Gru 2007
Skąd: prawdopodobnie Kraków



PostWysłany: Sob Sty 19, 2008 23:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A czego to temperatura ?

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
@NDRZEj
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 20 Maj 2007
Skąd: nibylandia

Steam ID: dzuj
Xfire: bebe
PostWysłany: Sob Sty 19, 2008 23:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja patrzyłem w sterach grafiki ale obok tej temperatury napisane jest GPU czyli kompa

_________________
Image

電腦組裝,家庭影院愛好者的最多選擇
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
kamiiru
Tsundere Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: DG



PostWysłany: Sob Sty 19, 2008 23:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

GPU to grafika. A skoro mowisz ze przy ladniejszych grach tak jest to pewnie chłodzenie twojej grafiki zawodzi i się zwyczajnie karta przegrzewa. Sprawdż czy jest wszystko dobrze podpięte, chyba bedziesz musiał na gwarancje oddać.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Mrocz
Mroczny Headcrab



Dołączył: 22 Kwi 2007
Skąd: Sopot

Steam ID: MrocznyMrocz
Xfire: Xfrajer ssie
PostWysłany: Nie Sty 20, 2008 00:21 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

@NDRZEj napisał:
tracer400W(wiem, że zły zasilacz ale po zmniejszeniu wydajności kart jest ok)


Mi się wydaje, że to jednak tego wina... Te zasilacze są tak d.u.p.n.e, (za przeproszeniem ) , że nie wykluczone jest, ze może dawać więcej napięcia karcie graficznej niż tego potrzebuje w efekcie znacząco ją podgrzewa... -_-' Zresztą ja sam bym się pocił ze strachu siedząc koło jednej z bomb atomowych by Tracer...

_________________
Image
NFSKTNGTNKASFBBTT
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
@NDRZEj
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 20 Maj 2007
Skąd: nibylandia

Steam ID: dzuj
Xfire: bebe
PostWysłany: Nie Sty 20, 2008 12:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

już sobie poradziłem tzn. zmniejszyłem troche wydajność i dodatkowo do opcji gier SOURCE wpisałem -heapsize 256000 i jakimś cudem pomogł Bardzo szczęśliwy

_________________
Image

電腦組裝,家庭影院愛好者的最多選擇
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)