Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Działanie faceposera Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Stefan
Stary Headcrab



Dołączył: 04 Cze 2007
Skąd: Ze Sparty

Steam ID: Stefan
Xfire: blade515
PostWysłany: Pią Cze 12, 2009 08:37 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dobra panowie. Dziś instaluje ostatnią rzecz potrzebną to faceposera. Jeszcze dziś napiszę jak to wszytko się robi i odpala w Gmodzie. Instrukcje przedstawię w tym dziale jako pismo lub jako nagranie.

_________________
Image

Ostatnio zmieniony przez Stefan dnia Pią Cze 12, 2009 12:26, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Chopper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 04 Cze 2008
Skąd: White forest


Xfire: Wywalcie te rubrykę bo Elektryk słucha się Wooziego!
PostWysłany: Pią Cze 12, 2009 10:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W końcu Bardzo szczęśliwy

Btw. Potrzeba wire, czy cuś?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Stefan
Stary Headcrab



Dołączył: 04 Cze 2007
Skąd: Ze Sparty

Steam ID: Stefan
Xfire: blade515
PostWysłany: Pią Cze 12, 2009 10:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nein nie trzeba niczego. Wystarczy komenda w konsoli i już mówi ale to powiem w tutorialu.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Dumb4ss
Stary Headcrab



Dołączył: 20 Sty 2008
Skąd: Gdańsk


Xfire: fokker1337
PostWysłany: Pią Cze 12, 2009 12:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

*Faceposera :V

_________________
Image

SzasZ napisał:
kolejny zadowolony klient (ja). polecam mixona wysyła świetne odbyty ;].
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Stefan
Stary Headcrab



Dołączył: 04 Cze 2007
Skąd: Ze Sparty

Steam ID: Stefan
Xfire: blade515
PostWysłany: Sob Cze 13, 2009 10:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ok panowie 1 cz.
http://www.youtube.com/watch?v=pF2JaVnMRgY

Cz.2
http://www.youtube.com/watch?v=lhYtVnlsK0o



Wybaczcie że jest tak cicho ale mikrofon mam...ekhem...zepsuty. Niektórzy wolą bym to napisał więc innym razem dodam jeszcze mały poradnik.

_________________
Image

Ostatnio zmieniony przez Stefan dnia Sob Cze 13, 2009 11:07, w całości zmieniany 3 razy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Firm
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 11 Maj 2009


Steam ID: 18Firm18

PostWysłany: Sob Cze 13, 2009 10:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Świetnie Uśmiechnięty
Wszystko gra ,ale od momentu "bierzemy Wav file " jest czarny ekran.
Nie wiem czy to jakiś przerywnik do drugiej części ,ale tak w razie czego informuję.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Konstanty Śliwka
Młody Headcrab



Dołączył: 14 Wrz 2008


Steam ID: _Konstanty

PostWysłany: Sob Cze 13, 2009 12:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

GJ.
Teraz przyda się tut, jak zrobić żeby to działało w grze Szczęsliwy Gordon

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Stefan
Stary Headcrab



Dołączył: 04 Cze 2007
Skąd: Ze Sparty

Steam ID: Stefan
Xfire: blade515
PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 09:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ok błąd naprawiłem ale teraz mam inny problem.
Gdy wpisuję poniższe komendy to postać tylko odgrywa ruchy jakie jej nadałem ale nic nie mówi i nie wiem co jest grane. Zupełnie jak by mi nie odczytywało pliku dźwiękowego. Nadal próbuje to naprawić ale bez skutku.

Niżej napisałem jak szybko odpalić w grze.

Żeby NPC zaczął działać trzeba wpisać te dwie komendy w konsoli:

ent_setname actorname - jako actorname wpisujemy imię postaci(musimy mieć ją na celowniku)
ent_fire actorname setexpressionoverride scenes\name.vcd - jako actorname takie same imię jak w setname a jako name.vcd nasze zapisane chooreography w faceposer.

Przed włączeniem gry przenosimy plik .vcd (ten który zapisaliście) do username/HL2/HL2/scenes. Potem tworzymy folder (lub go znajdźcie) scenes w username/gmod/gmod/(nasz folder)/ i tam wklejamy. Potem wchodzimy do gry, tworzymy NPC na którym robiliśmy w programie i wpisujemy pokolei powyższe komendy.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Dzakub
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 29 Sie 2008
Skąd: Z dna bezdennej odchłani



PostWysłany: Sob Cze 27, 2009 10:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No super ten tutorial Oczko

_________________
It's me, Dzakub.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Chopper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 04 Cze 2008
Skąd: White forest


Xfire: Wywalcie te rubrykę bo Elektryk słucha się Wooziego!
PostWysłany: Sob Cze 27, 2009 12:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dokładnie, genialnie Ci to wyszło ;p tylko zapisz nazwy programów bo niektórzy mogą ich niedosłyszyeć Bardzo szczęśliwy czekam na 3 część ;o
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Stefan
Stary Headcrab



Dołączył: 04 Cze 2007
Skąd: Ze Sparty

Steam ID: Stefan
Xfire: blade515
PostWysłany: Sob Cze 27, 2009 15:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

3 część będzie jak naprawię błąd nieodtwarzanego głosu w grze bo jak na razie nadal wykonuje mi tylko ruchy.

Programy to:
-Audiacity
-Speech SDK 5.1

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)