Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Spray Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
fog
Świeży Headcrab



Dołączył: 28 Gru 2007
Skąd: z przed monitora :>

Steam ID: nicetron6
Xfire: nicetron
PostWysłany: Wto Sty 01, 2008 20:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wiec tak: Chciałem sobie ustawić jakiś obrazek na spraya, ale obojętnie jaki obrazek wezmę, to pisze, że użytkownik nie ma zezwolenia na spray czy coś w tym stylu. Szukałem w opcjach gry, w opcjach steam'a, ale nie znalazłem żadnej opcji na zezwolenie spraya w tf'ie. Wiecie o co chodzi?

PzdR!

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Wto Sty 01, 2008 20:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tu masz tutorial jak zrobić i zainstalować spray'a.
http://www.fpsbanana.com/tuts/1371
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Wto Sty 01, 2008 20:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

spróbój zmienić język steama na angielski.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
fog
Świeży Headcrab



Dołączył: 28 Gru 2007
Skąd: z przed monitora :>

Steam ID: nicetron6
Xfire: nicetron
PostWysłany: Pią Sty 04, 2008 20:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dalej mam ten błąd. " Nie można zapisać pliku symbolu. Być może bieżący użytkownik nie ma uprawnień". Taki komunikat mi wyskakuje jeśli ładuję obraz .tga. Z innymi nieraz pisze, że są uszkodzone.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Parabola
Headcrab który daje
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 21 Paź 2007




PostWysłany: Pią Sty 04, 2008 20:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

fog napisał:
Dalej mam ten błąd. " Nie można zapisać pliku symbolu. Być może bieżący użytkownik nie ma uprawnień". Taki komunikat mi wyskakuje jeśli ładuję obraz .tga. Z innymi nieraz pisze, że są uszkodzone.

Masz podzielonego kompa na parę "loginów"? Tzn. dzielisz go z rodzeństwem/rodzicami i macie osobne "kompy" w 1 komputerze?

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
fog
Świeży Headcrab



Dołączył: 28 Gru 2007
Skąd: z przed monitora :>

Steam ID: nicetron6
Xfire: nicetron
PostWysłany: Pią Sty 04, 2008 20:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ta... Mam parę userów. Siora i Dad

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Parabola
Headcrab który daje
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 21 Paź 2007




PostWysłany: Pią Sty 04, 2008 21:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To lepiej się upewnij, który z waszych loginów posiada najwięcej praw na komputerze.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
fog
Świeży Headcrab



Dołączył: 28 Gru 2007
Skąd: z przed monitora :>

Steam ID: nicetron6
Xfire: nicetron
PostWysłany: Pią Sty 04, 2008 21:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mój. Mój użytkownik był stworzony jako pierwszy, czyli ma największe prawa.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Pią Sty 04, 2008 23:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zrób tak jak mówił Suriv. Zmień język Steam'a na English (Plik->Ustawienia->Interfejs). Zrestartuj Steam'a i włącz grę. Wtedy spróbuj ustawić obrazek. Gdy już tego dokonasz, będziesz mógł wyłączyć grę i ponownie zmienić język na nasz ojczysty, narodowy. Język

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
fog
Świeży Headcrab



Dołączył: 28 Gru 2007
Skąd: z przed monitora :>

Steam ID: nicetron6
Xfire: nicetron
PostWysłany: Pią Sty 04, 2008 23:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Rzeczywiście, podziałało. Dzięki wam wielkie, jesteście super! Bardzo szczęśliwy

EDIT: No myślałem, że zadziała. Zamontowałem spraya. Jednak nie widać go w grze. Czyli dalej jest problem

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Ozi
Nie chce mi się
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 08 Lis 2007
Skąd: jestem?



PostWysłany: Sob Sty 05, 2008 00:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W opcjach odznacz disable sprays, chyba w zakładce multiplayer

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Sob Sty 05, 2008 00:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Poza tym, niektóre serwery blokują spraye.

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
(\/) /-\ |_ | /\/
Świeży Headcrab



Dołączył: 14 Sty 2008
Skąd: Mszczonów

Steam ID: Malin
Xfire: Malinek
PostWysłany: Sro Sty 16, 2008 21:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Qrcze, mam taki sam problem. Najpierw jest komunikat ze jest uszkodzony, jak z tym sie uporałeto jest ze w nie odpowiedniej rozdzielczosci. To załatwiłem Avatar Sizerem. Teraz error ze nie mam uprawnień. To rozwiązałem angielskim, aleeee. No właśnie ale. Teraz jak chce załadować ten spray to wiesza mi się na 2 sec wywala na pulpit i pisze ze hl2 wykonal nieprawdilowa operacje itd itd. I tak w kółko. HELP

_________________
_/\_/\_/\__/\____/\________/\____________
pik pik pik piiik piiiiiiik piiiiiiiiiik piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
revolver
Młody Headcrab



Dołączył: 15 Kwi 2008
Skąd: /// Warmia ///



PostWysłany: Wto Kwi 15, 2008 21:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No i jak... udało się komuś uporać z tym sprayem Question Bo niestety mam identyczny problem Zmięszany
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Knight
Stary Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: Knight5002

PostWysłany: Wto Kwi 15, 2008 21:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Chociaż temat stary, ale jednak ludzie dalej mają z tym problem więc tutaj rozwiązanie :

1. Download VTFedit. http://nemesis.thewavelength.net/index.php?p=41

2. With VTFedit, Import your own .JPG,.BMP, etc... and convert it to a .VTF file (Valve Texture File)

3. Now place the .VTF file in:

(your dir)\Steam\steamapps\(your username)\team fortress 2\tf\materials\VGUI\logos

4. To fix the quick view appearing blank copy the same .VTF also in:

(your dir)\Steam\steamapps\(your username)\team fortress 2\tf\materials\VGUI\logos\UI

5. In game, go to the options and click import the spray and browse for it in the \logos folder (not the UI folder!) and validate. (this will create a VMT file near your VTF)

Mi ten sposób działa z ustawionym Steamem na polski

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
revolver
Młody Headcrab



Dołączył: 15 Kwi 2008
Skąd: /// Warmia ///



PostWysłany: Wto Kwi 15, 2008 22:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niestety nie działa Neutral
BTW w ogóle nie mam takiej lokalizacji: (...)\team fortress 2\tf\materials\VGUI\logos\ <-tego na pomarańczowo u mnie nie ma. Ale lokalizacja jest najmniej ważna chyba tutaj. To na linii system-steam coś szwankuje chyba.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Knight
Stary Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: Knight5002

PostWysłany: Wto Kwi 15, 2008 22:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cóż, chyba logiczne jest, że jak czegoś nie ma to trzeba stworzyć samemu. Lokalizacja jest ważna, ponieważ steam/gra z tego katalogu tylko poprawnie odczytuje spraye.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Sro Kwi 16, 2008 08:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

revolver napisał:
Niestety nie działa Neutral
BTW w ogóle nie mam takiej lokalizacji: (...)\team fortress 2\tf\materials\VGUI\logos\ <-tego na pomarańczowo u mnie nie ma. Ale lokalizacja jest najmniej ważna chyba tutaj. To na linii system-steam coś szwankuje chyba.

Jest to najważniejsze bo tam się spraye trzyma. Jak nie masz to stwórz. A przy pomocy VTFedita można równie dobrze zrobić plik .vmt, jest tam również prosty kreator. Otwierasz obrazek za pomocą VTFedit zapisany w stworzonym katalogu logos, a następnie tools -> create VMT file.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
revolver
Młody Headcrab



Dołączył: 15 Kwi 2008
Skąd: /// Warmia ///



PostWysłany: Sro Kwi 16, 2008 20:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Po utworzeniu tej lokalizacji faktycznie działa. Many Thanks!

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)